Friday 17 February 2012

Diplomat chocolate cake - Tort diplomat cu ciocolata - Torta diplomat














 How to make:
Crema : 600 ml frisca,batuta bine si lasata deoparte.
Se hidrateaza 2 plicuri de gelatina (20 gr ) in 10 linguri apa si se lasa deoparte.Asez castronelul cu gelatina intr un alt castron cu apa fierbinte.
4 oua intregi ,7 linguri zahar, se amesteca pe aburi pana crema devine de consistenta unei smantani mai groasa.Dau deoparte de pe foc si adaug gelatina,apoi bat cu telul si asa calduta crema o adaug peste frisca si amestec usor cu o lingura de lemn.Adaug un sirop gros din 50 gr cacao,150 gr zahar si 12 linguri apa pe foc pana se ingroasa siropul.Siropul se lasa la racit si apoi il adaug in crema.Mai adaug un plic praf de ciocolata calda sau capucino ,bucatele de ciocolata,stafide,rom.
Blatul poate fi facut din pandispan sau piscoturi de sampanie sau biscuiti.
In forma de tort cu inel cu diam de 28 cm se aseaza un strat de piscoturi de sampanie,apoi torn cu grija crema si inchid cu un alt strat de piscoturi de sampanie.Dau tortul la rece ptr 5 - 6 ore,apoi ornez .




No comments:

Post a Comment