How to make : Fondant icing sugar - Pasta de zahar
Ingredients : 1 tbs gelatin, 6 tbs water,1 tbs margarine, 2 tbs honey,500 gr icing sugar.
Mix the gelatin and water on steam bath, add margarine, honey and mix until dissolved.
Separately in a bowl, add about 300 gr icing sugar,add gelatin,stir in the remaining ingredients and mix gently.Knitting and adding the rest of icing sugar until no longer sticks to the table and becomes an elastic dough.You can keep it in the refrigerator or it can be used immediately. Roll out the sugar paste (thickness about 1/2 cm) with a rolling pin on the table covered with icing sugar. Those quantities are enough to cover a cake with a diameter of 22 to 25 cm and /or to make ornaments.
Sugar paste can be colored with food coloring gel or liquid, in which case you can add more icing sugar to get desired consistency.
Ingrediente: 1 lingura gelatina,6 linguri apa,1 lingura margarina,2 linguri miere de albine,cca 500 gr zahar pudra.
Gelatina si apa se amesteca pe baie de aburi,adaug margarina,mierea si amestec pana se dizolva.
Separat intr-un castron se adauga cca 300 gr zahar pudra apoi amestecul de gelatina + restul ingredientelor si se amesteca usor incepand din mijloc.Se mai adauga zahar pana se obtine o pasta densa.Se rastoarna pe masa de lucru si se framanata,adaugand zahar pudra, pana nu se mai lipeste de masa si devine un aluat elastic.Se poate pastra in folie la frigider sau se poate folosi imediat. Pasta de zahar se intinde(grosimea cca 1/2 cm) cu sucitorul pe masa de lucru acoperita cu zahar pudra.Cantitatea de pasta de zahar se poate folosi ptr a acoperi un tort cu diametrul de 22 - 25 cm sau/si ptr a modela ornamente.
Pasta de zahar se poate colora cu colorant alimentar gel sau lichid,caz in care se mai poate adauga zahar pudra ptr a obtine consistenta dorita.
Tocmai am incercat aceasta reteta de pasta dar nu stiu cu ce se poate lipi daca va rog sa-mi spuneti.
ReplyDeleteBuna Torina,
DeleteMa bucur ca ai incercat reteta mea. Ptr ca sa lipesti pasta de zahar se foloseste un lipici special sau si mai simplu si la fel de eficient poti folosi apa cu ajutorul unei pensule bine scurse.
Multumesc mult pt amabilitatea de a-mi raspunde!
ReplyDeleteCu multa placere si oricand mai ai vreo nelamurire.
ReplyDeleteCE colorant ai folosit pt decoratii la flori si personaje?
ReplyDeletePentru ornamentele din pasta de zahar folosesc colorant alimentar gel de la marca Sugar floral si/sau gel marca Wilton.De ambele sunt foarte multumita si de obicei imi combin singura culorile,adica daca am nevoie de roz,picur foarte putin rosu pe pasta de zahar alba,daca imi trebuie un rosu inchis adaug pe pasta de zahar alba, culoarea rosie si foarte foarte putin negru. Obisnuiesc sa pregatesc o cantitate mica de pasta de zahar colorata si daca sunt multumita de culoarea obtinuta,apoi pregatesc o cantitate mai mare.Importa e sa stii, ca atunci cand pasta de zahar se usuca culoare poate deveni mai intensa sau mai estompata,asta depinde de ce culori folosesti. Sper ca raspunsul meu sa ti fie de ajutor si cu placere raspund si la alte nelamuriri.
DeleteMultumesc pt amabilitatea de a-mi raspunde de fiecare data!Va urez o zi minunata!
ReplyDeleteCu multa placere .
Delete