Monday 7 May 2012

Sunflower bread - Paine floarea soarelui

































How to make: 750 g flour,2 eggs,1 tbs sugar,1 tsp salt,250 ml milk,125 ml oil,15 gr yeast.
Glaze :1 yolk ,poppy seeds.
For sheets : 100 ml olive oil/butter.
In cuva masinii ptr paine se toarna laptele caldut,uleiul,2 oua,sare,zahar,apoi adaug faina si drojdia si programez masina la programul ptr framantare si dospire.In cazul in care nu folosesc masina de paine,se framanta bine ,cca 15 min,pana cand aluatul capata o consistenta elastica si las la crescut pana cand aluatul isi dubleaza volumul .
Rastorn aluatul pe suprafata de lucru (unsa cu ulei)si il impart in 3 bucati inegale.Partea mare si medie le impart pe fiecare in 5 parti egale intre ele,deci rezulta 5 bucati egale din partea mare si 5 bucati egale din partea medie.
Bucatile din partea medie le intind(diam 20 cm si o grosime de 1,5cm) cu sucitorul,le ung cu ulei masline si le suprapun,apoi le asez pe hartie de copt (in tava mare a aragazului) si fac 4 taieturi perpendiculare intre ele..
Procedez la fel cu bucatile din partea mare ,dar le intind in foi cu diam de 25 cm si fac taieturile pe masa de lucru,apoi transfer aluatul peste cel din tava. Rasfrang varfurile triunghiurilor inafara,strat cu strat ,incepand cu cele de la partea medie ,pe care le am tras si le am prins dedesubt.
Modelez in forma rotunda partea cea mai mica si o asez in mijlocul painii.Las la crescut 15 min,ung cu galbenus de ou si presar seminte de mac.Acopar painea cu hartie de copt si dau la cuptorul preincalzit la 200 C.Coc cca.
 20 min,apoi iau hartia de copt si continui coacerea ptr inca 10 min,paina cand painea se rumeneste. 

No comments:

Post a Comment