Friday 27 July 2012

Cozonac - Panettone
























How to make:
Ingredients : 400 ml milk,400 gr sugar,1 kg plain flour,15 gr yeast,3 eggs,50 ml cream,100 ml oil,100 gr walnut,50 gr cocoa,1/2 tsp salt,100 gr sultanas,1 tbsp grated lemon peel,1 tbsp Rom flavor.
Drojdia uscata se amesteca cu 2-3 linguri apa calduta si 1-2 linguri faina si se lasa la dospit cca 10-15 min. 
Se cerne faina intr un castron,apoi se adauga 200 ml laptele oparit intr o margine a castronului se amesteca cu putina faina si se lasa la racit,apoi se amesteca cu drojdia si se lasa la crescut cca 10 min,apoi se amesteca cu restul fainii din castron.
Se bat albusurile de oua se adauga galbenusurile,romul si lamaia rasa.
Restul de 200 ml de lapte se amesteca cu zaharul pana se topeste zaharul si se adauga in aluat.Se framanata aluatul,consistenta aluatului trebuie sa fie moale si elastica.Uleiul si smantana sau iaurt,se adauga cate putin in timpul framantatului.Se framanta timp de 20 -30 min si se lasa la crescut 1 ora, sau pana isi dubleaza sau tripleaza volumul.Din aluatul crescut se rup bucati si cu mainile unse cu ulei se intinde o foaie groasa si se aseaza umplutura de nuci sau cacao sau stafide sau rahat.Se ruleaza alauatul sau se impleteste si se aseaza in tava unsa si tapeta cu hartie de copt si se lasa la crescut inca 20 min, apoi se unge cu ou batut se presara nuca sau mac sau susan si se coace in cuptorul preincalzit la 160 C.

No comments:

Post a Comment