Sunday, 17 March 2013

Intercontinental cake - Tort Intercontinental - Torta Intercontinentale












































How to make:
Base : 8 white eggs, 8 tbs sugar, 16 tbs ground walnut, 8 tbs plain flour,1 tsp baking soda,a pinch of salt.
Fillings : 8 yolks,8 tbs sugar,600 ml milk,8 tbs plain flour,1 bean vanilla, 50 gr icing sugar,200 gr butter,50 gr coconut,100 gr chocolate.
I will come back later with the recipe.



Mod de preparare:
Foi : 8 albusuri,8 linguri zahar,8 linguri faina,16 linguri nuca macinata,un praf de sare,1 lingurita praf de copt.
Mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam ca pentru bezea. Amestecam faina cu praful de copt si nuca si o adaugam peste bezea. Amestecam usor pana se in corporeaza. Impartim aluatul in trei parti egale si coacem trei foi in tava rotunda (22 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem fiecare foaie pana se rumeneste usor apoi o lasam pe un gratar pana se raceaste.
Crema:  8 galbenusuri,8 linguri zahar,8 linguri faina,600 ml lapte,200 gr unt,100 gr ciocolata,50 gr cocos,1 pastaie de vanilie,50 gr zahar pudra.
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se topeste apoi adaugam o cana de lapte (din cei 600 ml), faina si amestecam pana se omogenizeaza. Laptele ramas il punem pe foc pana incepe sa fiarba apoi il adaugam peste galbenusuri amestecand energic. Punem amestecul pe baie de abur si il fierbem pana incepe sa se ingroase (ca o budinca). Luam de pe foc, adaugam vanilia si acoperim cu folie alimentara si lasam pana se raceste.
Mixam untul cu zaharul pudra pana devine spumos, apoi adaugam treptat budinca racita si mixam bine. Ciocolata o topim pe baie de abur sau la microunde.
Impartim crema in trei parti egale. In una din parti adaugam nuca de cocos si omogenizam. In crema ramasa adaugam ciocolata topita si amestecam pana se omogenizeaza.
Sirop : 200 ml apa,100 gr zahar si 1 lingura esenta rom.Se caramelizeaza zaharul,se aduga apa si se lasa pe foc pana se topeste zaharul ,se ia de pe foc si se adauga romul.
Ornat cu pulbere de aur( comestibil).
Pe un platou asez primul blat,se insiropeaza,adaug jumatate din crema de ciocolata,adaug al doilea blat,insiropez, adaug crema de cocos,apoi ultimul blat,insiropez,adaug restul de crema de ciocolata. Nivelez crema si imbrac si lateralele tortului cu crema.
Lasam la frigider cateva ore sau peste noapte apoi ornam.


No comments:

Post a Comment