Ingrediente pentru aluat: 200 gr faina,1 ou ,1/2 lingurita sare,1 lingura zahar +1 lingurita ptr pudrat,140 gr unt.
Ingrediente pentru umplutura: 250 gr mascarpone (sau branza Quark),1/2 lingurita extract vanilie,100 gr fructe de padure proaspete sau congelate,2 linguri gem fructe de padure,1-2 banane mici, coapte,1 galbenus ptr uns tarta.
Se amesteca: faina, sarea, zaharul, oul si untul topit si se obtine un aluat potrivit pentru framantat si se da la frigider ptr 30 min.Se intind 2 foi cu 20 cm diametru.Se amesteca crema de mascarpone sau branza quark cu gem si vanilie.Se aseaza hartie de copt in tava si se transfera aluatul pe hartia de copt, se intinde crema de mascarpone,se presara fructele de padure apoi rondele de banane,se adauga cea de a 2 a foaie si se unge cu galbenusul de ou.Se incalzeste cuptorul la 180 C.Se coace tarta timp de cca 30 min apoi se pudreaza cu zahar.
No comments:
Post a Comment