Night cake: cocoa,milk,eggs,flour,sugar,butter,baking soda,milk chocolate.
Reteta: Day cake- Foi:1 ou,12 linguri zahar,12 linguri lapte,12 linguri ulei,1 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie,coaja rasa de la 1 lamaie,faina cat cuprinde.Se amesteca ingredientele si la sfarsit se adauga faina .Aluatul se imparte in 3 sau 4 foi,care se coc pe dosul unei tavi(25x30 cm) unse cu putin ulei.Se coc foile la 180 C,pentru aproximativ 5 minute.
Crema:700 ml lapte,200 gr zahar,2 -3 lamai,4 - 5 linguri faina,175 gr unt.
Laptele, zaharul si faina se fierb pana obtinem o crema de consistenta unei smantani groase,iar dupa ce crema s-a racit,adaugam zeama de la cele 2 lamai si untul in prealabil frecat.
Reteta:Night cake- Foi, aceeasi reteta,doar ca in loc de coaja de lamaie,adaugam 4 linguri cacao.
Crema, reteta este aceeasi,doar ca in loc de zeama de lamai,adaugam vanilie,3-4 linguri cacao si
mai putina faina,adica 3linguri faina.
Se aseaza o foaie,se adauga un strat de crema si se alterneaza asa pana terminam cu un strat de crema.Se da la rece ptr 5-6 ore,ca sa se fragezeazca foile.Se orneaza dupa gust.
Prajitura se mai poate face astfel, cu cantitatea la jumatate,adica cu cantitattile de la una din prajituri. Pregatim aluatul ptr foi,iar inainte de a adauga coaja de lamaie ,impartim aluatul in 2 parti.O parte o amestecam cu coaja rasa de lamaie si cealalta parte o amestecam cu cacao.
Se prepara crema,iar inainte de a adauga zeama de lamaie ,o impartim in 2 parti.
Intr-o parte adaugam zeama de lamaie si jumatate din cantitatea de unt(80 gr),iar in cealalta parte adaugam cacao si cealata jumatate din cantitatea de unt(80gr).
Buna reusita !
No comments:
Post a Comment